Kortspel online

Standard

Kortspel har varit med oss sedan väldigt länge tillbaka och det finns en otrolig mängd kortspel tillgängliga idag. Begränsar vi oss dock till kortspel man kan hitta på nätet kommer vi inte se samma mängd så klart, men det kommer att finnas många populära alternativ i vilket fall som helst. Här tar vi en snabb titt på några populära kortspel man kan hitta online just nu.

Poker

Poker kan mycket väl vara det mest populära kortspelet genom tiderna. Dock så finns det ju visserligen många olika varianter man kan tänka sig spela idag, men det är sällan svårt att skilja ett pokerspel från något annat kortspel. Poker fann otroligt stor popularitet på nätet i början på 2000-talet och idag finns det många alternativ för alla pokerintresserade onlinespelare.

Blackjack

Blackjack är också ett spel som sträcker sig långt tillbaka i vår historia. Detta spel har tydligen spelats i en form eller annan ända sedan början på 1600-talet, kanske till och med längre. Till skillnad från poker finns det dock inte fullt lika många olika varianter i blackjack och spelet har förändrats relativt lite med tiden. Precis som poker har blackjack funnit nytt liv på nätet och spelas kanske mer idag än någonsin tidigare.

Hearthstone

Hearthstone är ett samlingskortspel utvecklat av Blizzard Entertainment och skapade enorma vågor på nätet vid sitt släpp 2014. Det var nog det första riktiga framgångsrika kortspelet på nätet som baserades på vad man kanske ska kalla Magic: The Gathering-modellen. Spelet har fått många små och stora expansioner under åren och antalet olika kort man kan använda sig av är minst sagt enormt.

Gwent

Gwent började som ett samlingskortspel man kunde spel inne i spelet The Witcher 3: Wild Hunt, men visade sig vara så populärt bland så många spelare att det så småningom blev sitt eget spel. Det delar likheter med Hearthstone och alla andra liknande spel men ser även till att särskilja sig något från standardupplägget många av dessa spel använder sig av. Gwent är för tillfället i öppen beta så alla kan äntligen prova på det.