Bra svenska sportsajter

Standard

Sport är ett av de största kulturella intressena som finns, ja i hela världen faktiskt. Det berör många människor och intresserar ännu fler. I Sverige har vi genom åren haft många duktiga idrottare och det är kanske tack vare det som det finns mycket bra att läsa om sport.Därför så tänkte vi presentera några svenska sajter och eller bloggar, som vi tycker är de bästa om man vill ta del av både svensk och internationell sport och allt som ryms inom ramen för sport och angränsande aktiviteter.Sport

Svenskafans

Svenskafans.com är en sajt som sägas bygga på vad man brukar kalla för gräsrotsjournalistik, eller medborgarjournalistik. Det är uppbyggt som så att man delat in sajten i olika sporter, ligor, klubbar och så vidare. Det är framförallt fotboll och ishockey som tar upp stort utrymme här, men det finns även andra sporter. Varje enskilt lag har en egen recension som består av supportrar till just det laget. Detta ger en liten twist på texterna eftersom de inte alltid är objektiva. Detta innebär för den delen inte att de är osakliga eller helt och hållet enögda. Det finns en hel del självkritiskt tänkande gentemot det egna laget och därmed så får man intressanta analyser av matcher, form och silly season.

Tippat

Spel på sport är en stor industri som genom åren blivit till en naturlig del av sporten i sig, bara ta exempelvis Stryktipset eller oddsspel som Lången, hur dessa för många nästan är ett obligatoriskt moment inför olika sportevenemang. Tippat.se är en sajt där man kan läsa om tips på framförallt fotboll, men även andra sporter. Förutom att informera om olika spelbolag, spelformer och ge speltips så har Tippat.se även två bloggar, där en är speciellt riktad mot de som tycker om att spela Europatipset och Stryktipset. Den andra bloggen handlar mer om sport i allmänhet.

Bubblare

Vi kunde förstås ha nämnt kvällstidningarna i denna artikel eftersom dessa alltid är á jour med det senaste inom idrottsvärlden. Men istället så tänkte vi berätta om en bubblare på listan. Den första är Twitter, vilket kanske låter lite luddigt, men låt oss förklara. Om du ser till att följa användare som twittrar mycket om den sport du är intresserad av så har du en bra bas där – exempelvis journalister och liknande. Detta är också ett sätt att snabbt få de allra senaste nyheterna nästan i realtid. Det finns dessutom hashtaggar som är tillägnade speciella ämnen som du kan gå in och läsa på. I Sverige så är det #twittpuck för hockey och #twittboll för fotboll.